Iz preživetja v naravi ne boste prišli tako fit kot Tarzan ali Jane, boste pa spoznali nekaj osnov življenja v divjini in odkrivali pozabljene spretnosti naših prednikov. Dragocena izkušnja vam bo pomagala bolje razumeti naravo in sebe v pristnem okolju krajinskega parka.

Naučili se boste orientiranja v gozdu brez kompasa, nabrati les, primeren za kurjavo in zakuriti ogenj. Odkrivali boste zelišča, gobe in divjo hrano … Po koncu tečaja boste zakurili ogenj in si privoščili čaj iz nabranih zelišč. Med odkrivanjem planine vas čaka tudi sprehod do Treh plotov, kje vas čakajo prelepi razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe.

Tečaj izvajamo v vseh letnih časih – od pomladi do jeseni so na voljo zelišča, pozimi pa poiščemo skrivnostne bilke. Tudi v zasneženi pokrajini se boste naučili zakuriti ogenj, kar vam lahko v življenju pride prav, predvsem pa vas bo ogrel in povezal v doživljanju narave.

Bushcraft je primeren tako za družine kot tudi za teambuildinge ali večne romantike.

O vodnikih
Vodnika, ki na Golteh izvajata aktivnost Buschcraft, sta na vseslovenskem tekmovanju iz preživetja v naravi dosegla izjemno 2. mesto, redno pa se udeležujeta tudi srečanj in izobraževanj o gozdovništvu.

Kontakt e-naslov: [email protected]
Kontakt tel. št.: 03 839 62 56

Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Ostanite z nami.

  • instagram
  • Facebook
  • youtube
  • linkedin