Logarska dolina

Ena najbolj romantičnih dolin na svetu nikoli ne razočara. Poleti je polna ljubiteljev kolesarstva, alpinizma in pohodništva …, s številnimi turističnimi kmetijami in sveže pokošenimi livadami pa privablja tudi vse iskalce miru in lepih fotografij.

Pomlad v Mozirskem gaju

Pomlad v Mozirskem gaju

Če vas osreči že najmanjši šopek, boste na neskončnih vrtovih avtohtonih in eksotičnih cvetic v Mozirskem gaju zagotovo našli zvrhano košaro veselja. Tu vas čakajo Japonski vrt, zeliščni vrt, tulipani, različna drevesa in grmovnice … Odprite nosnice, sreča je v majhnih stvareh!

Odkrijte več

Razgledna ploščad Vista

Velenjsko jezero je zabavno kopališče, ki je nastalo kot posledica izkopavanja lignita. Kjer je danes jezero, so bile nekoč vasi, ki jih lahko še danes obiščite med plavanjem ali supanjem, le na kavo vas nihče več ne bo povabil. Privoščite si jo raje ob razgledni ploščadi Vista, s katere lahko preučujete tudi najbolj oddaljene vrhove gora.

Fontana piv, želja vsakega pivoljubca

Fontana piv, želja vsakega pivoljubca

Bi samo eno malo pivo? Seveda, najdete ga tudi v velikem! Zagotovo se boste tudi sami spomnili kakšne šale, ko boste obiskali prvo fontano piv na svetu. Nastala je v čast hmeljarski dediščini in njeni svetli prihodnosti.

Odkrijte več

Staro jedro Mozirja

Privoščite si skodelico kave na enem najstarejših trgov na Štajerskem in občudujte avtentične hiške. Mozirje se kot kraj prvič omenja leta 1146 in skozi njega teče potok, ki vas po legendi začara, če stopite vanj. Ne verjamete?

Muzej premoga Slovenije

Muzej premoga Slovenije

V multimedijskem muzeju v Velenju se boste v družbi vodiča spustili v podzemne rove in spoznali delo rudarjev nekoč in danes. Pokukali boste v značilen »knapovski« dom, pojedli malico 160 metrov pod zemljo in se popeljali s podzemno železnico. Na poti vas bodo spremljali verzi Antona Aškerca, ki je nekoč davno zapisal: »Soparno je in dihaš težko. Vročina raste … Bližamo se peklu?«

Odkrijte več

Terme Topolšica

Spoznajte blagodejne učinke termalne vode in zaplavajte v notranje-zunanjih bazenih, ki vabijo v svoje globine ne glede na letni čas. Sprostite se z masažnimi prhami, masažnimi bazeni in rimskimi kopelmi. Privoščite si globoko masažo in oponašajte martinčke na popoldanskem soncu.

Jama Pekel

Jama Pekel

Četudi so se naši predniki te jame nekoč bali in je zato dobila to zanimivo ime, se je danes nihče več ne boji. Nasprotno, na ogled vabi najdaljši podzemni slap v Sloveniji, njeni  rdeči kapniki, potok Peklenščica ter druga flora in favna.

Odkrijte več
Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Ostanite z nami.

  • instagram
  • Facebook
  • youtube
  • linkedin