top of page
IMG_7639.jpg

SMUČIŠČE GOLTE

Krajinski park Golte se nahaja v osrčju Savinjske doline.

 

Do njega lahko enostavno dostopate z najdaljšo nihalko v Sloveniji, ki vas v 8 minutah pripelje kar 1.000 metrov višje, na nadmorsko višino 1410 metrov.

 

Vstopna postaja se nahaja 17 km oziroma 20 minut vožnje po ravni asfaltni cesti od izvoza iz avtoceste Šentrupert v smeri Mozirja. Na spodnji postaji nihalke se nahaja preko 1.000 urejenih brezplačnih parkirnih mest ter parkirišča za avtodome. 

V normalnih vremenskih razmerah je možno do krajinskega parka Golte dostopati tudi z avtomobilom; pot se tako podaljša za 10 km oziroma 20 minut. Število parkirnih mest na vrhu je omejeno, zato priporočamo uporabo nihalke.

32.jpg

ZAKAJ "GOLTE"?

Golte so visoka kraška planota v vzhodnih Kamniško-Savinjskih Alpah. Površje je iz apnenca, na njem pa so kraške vrtače, jame in suhe doline.

Kraški svet »golta«, torej požira vodo, to pa je dalo planoti tudi ime.

97.jpg

Smučišče Golte, ki je bilo večkrat izbrano kot najboljše smučišče v Sloveniji, leži na nadmorski višini med 1.250 m in 1.600 m in se razteza na okoli 50 hektarjih razgibane narave.

 

Smučarske proge na Golteh so široke in dolge ter nudijo nepozabne razglede na Savinjsko dolino in Kamniško-Savinjske Alpe.

Dobrih 12 km smučarskih prog je prilagojenih vsem vrstam smučarjev, od katerih je 4.4 km modrih, 7.4 km rdečih in malo manj kot kilometer prog za najzahtevnejše smučarje.

 

Na smučišču je na voljo 7 naprav – poleg nihalke še 3 sedežnice, 2 vlečnici in otroški poligon s tekočim trakom.

bottom of page