Fontana piv, želja vsakega pivoljubca

Bi samo eno malo pivo? Seveda, najdete ga tudi v velikem! Zagotovo se boste tudi sami spomnili kakšne šale, ko boste obiskali prvo fontano piv na svetu. Nastala je v čast hmeljarski dediščini in njeni svetli prihodnosti.

Zimska idila Logarske doline

Zimska idila Logarske doline

Ena najbolj romantičnih dolin na svetu nikoli ne razočara. Pozimi je polna ljubiteljev teka na smučeh, turnih smučarjev in pohodnikov, ki se po koncu svojih aktivnosti grejejo v kateri izmed turističnih kmetij. In tudi v živo je prav tako lepa kot na fotografijah.

Več

Božična bajka v Mozirskem gaju

Malo romantike nikoli ne škodi. In tudi veliko ne. V zimskem času se Mozirski gaj preobleče iz pisane podobe cvetlic v božično podobo, spleteno iz 1,7 milijona lučk. Vsak izmed vrtov zažari v svojih barvah in se tako pokloni najbolj veselemu času leta.

Staro jedro Mozirja

Staro jedro Mozirja

Privoščite si skodelico kave na enem najstarejših trgov na Štajerskem in občudujte avtentične hiške. Mozirje se kot kraj prvič omenja leta 1146 in skozi njega teče potok, ki vas po legendi začara, če stopite vanj. Ne verjamete?

Več

Muzej premoga

V multimedijskem muzeju v Velenju se boste v družbi vodiča spustili v podzemne rove in spoznali delo rudarjev nekoč in danes. Pokukali boste v značilen »knapovski« dom, pojedli malico 160 metrov pod zemljo in se popeljali s podzemno železnico. Na poti vas bodo spremljali verzi Antona Aškerca, ki je nekoč davno zapisal: »Soparno je in dihaš težko. Vročina raste … Bližamo se peklu?«

Terme Topolšica

Terme Topolšica

Spoznajte blagodejne učinke termalne vode in zaplavajte v notranje-zunanjih bazenih, ki vabijo v svoje globine ne glede na letni čas. Sprostite se z masažnimi prhami, masažnimi bazeni in rimskimi kopelmi. Privoščite si globoko masažo in oponašajte martinčke na popoldanskem soncu.

Več

Jama Pekel

Četudi so se naši predniki te jame nekoč bali in je zato dobila to zanimivo ime, se je danes nihče več ne boji. Nasprotno, na ogled vabi najdaljši podzemni slap v Sloveniji, njeni  rdeči kapniki, potok Peklenščica ter druga flora in favna.

Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Četudi se letni časi spreminjajo, naša lokacija ostaja ista.

Ostanite z nami.

  • instagram
  • Facebook
  • youtube
  • linkedin