top of page
IMG_2567-ps mini.jpg

Alpski vrt

Alpski vrt je edinstvena kombinacija sonaravnosti alpskih rastlin.

 

V alpskem vrtu prevladujejo avtohtone naravno rasle rastline. V točno določenih področjih ima alpski vrt elemente botaničnega vrta, saj smo tja posadili določene alpske rastline, ki niso samostojno zrasle na tem področju, so pa tipične za to alpsko okolje in krajinski park Golte.


V uro trajajočem sprehodu skozi Alpski vrt boste lahko občudovali preko 100 tipičnih alpskih rastlin, ki čudovito uspevajo v zahtevnih in neizprosnih gorskih pogojih. Za edinstveno doživetje vas odpeljemo na voden ogled Alpskega vrta in vam zaupamo skrivnostno moč zdravilnih rastlinic ter vam pokažemo energijske točke s posebno močjo.

Alpski vrt je zanimiv tudi zaradi svojih čudovitih pogledov na Savinjsko dolino in sosednje hribe. Na poti so številne klopi, kjer se boste lahko spočili in napolnili z energijo. Na poti vas čaka tudi drevesni horoskop in predstavitev zgodovine holcarjev.

 

Alpski vrt je primeren tako za ljubitelje rastlin, kot za čudovite družinske izlete.

Alpski vrt se nahaja 10 minut peš od hotela oziroma zgornje postaje nihalke. Zelo primeren je tudi za popestritev ene od krožnih poti po Golteh, ki vse vodijo mimo njega.

bottom of page